Tuigpaarden concours Tolbert

Category : algemeen nieuws

Afgelopen vrijdag zijn we naar het middag-avondconcours in Tolbert geweest. Diverse rassen en disciplines werden er verreden. Tussen de Hackney, Tuigpaarden en de Friezen mochten de shetlanders niet ontbreken. Wat een super mooie dag hebben we gisteren gehad in Tolbert. Bij de mooie accommodatie van Louwe & Gea Mulder!

Resultaten waar we weer trots op mogen zijn. Als eerste in de voorronde mocht Dolce Vita op de 2de plek. Ze stond eerst voorop. Maar ze was te enthousiast en maakte daardoor af en toe een misser.
Rubriek 2 de andere voorronde voor de finale. Onze dappere man Ulex voor het eerst na een lange tijd weer mee naar concours. Wat was hij toch vrolijk en dapper!
Hij werd de winnaar van de rubriek samen met Ilse . Zijn stalgenote Filomena stond gezellig naast hem op de 2de plek samen met Jan.
En dan heb je een klein luxe probleem😊… 3 pony’s mogen terugkomen voor de finale. Keuzes maken. Altijd lastig maar we hadden besloten dat we Dolce Vita lieten staan.
Ulex winnaar van de finale en Filomena mooi op de 3de plek!!

En dan op naar het damesnummer. Ulex zag en kwam en overwon deze rubriek. En dat was nog niet voldoende samen met Ilse ook nog het schoonste geheel gewonnen.

Voor Ulex was het nog niet klaar. Hij kwam nog uit bij de rubriek oud showrijders samen met Louwe Mulder. Ulex was omgedoopt tot Fantijn junior🤣. Wat liep hij mooi tussen de tuigpaarden. En mocht zich op de 4de plek opstellen.

En dan op naar de tweespannen. Filomena en Dolce Vita waren een team! Weer de winnaar van de rubriek!! Trots mogen we zeker zijn.


Stamboek opname N.A.S. 2019

Category : algemeen nieuws

Op zaterdag 8 juni organiseerde het Appaloosa stamboek hun jaarlijkse stamboek opname te Bergharen. Hiervoor hadden we 2 pony’s ingeschreven Jasmijn en Rowanda. Wij zijn zeer tevreden over de punten van beide pony’s. Rowanda had voor de exterieur 85 en voor de beweging 80. Jasmijn ging met iets mindere punten naar huis maar deze waren ook nog zeer positief. Jasmijn kreeg 80 punten voor het exterieur en 75 voor haar bewegingen.


Jong NSPS

Category : algemeen nieuws

Florian heeft afgelopen zaterdag tijdens de jeugd dag van jong NSPS. Met Dolce Vita aan de bananen estafette meegedaan en een agility parcours afgelegd. De dag had als thema Jungle. Zo leuk om te zien dat alle kinderen er zo van genieten.


Eindelijk een merrie veulen

Category : algemeen nieuws

 

Afgelopen zaterdag heeft Beauty een merrieveulen gekregen. Als vader staat de shetlandhengst Ulex van stal oet Roôn te boek. Het is een zeer luxe veulen en wij zijn er dan ook erg blij mee. Ze heeft als naam gekregen Good to be True.


Het 2de veulen is geboren

Category : algemeen nieuws

Elmuth heeft gisteren een mooi gevlekt hengstveulen op de wereld gezet.


Het eerste veulen van 2019

Category : algemeen nieuws

Zaterdagmorgen 4 mei rond de klok van 8:00 uur heeft Aranda een bruin hengstveulen op de wereld gezet. Hij heeft de volgende naam gekregen JAMES.


Oranjeconcours de Bilt

Category : algemeen nieuws

38e Oranjeconcours de Bilt – Bilthoven

Ook dit jaar waren de shetlanders weer van harte welkom. Wij hadden de 2 “zwarte” Dolce Vita & Filomena meegenomen. Voor de pony’s was dit hun eerste concours weer na een welverdiende rustperiode. We wisten dan van te voren ook niet hoe ze het weer gingen oppakken. Toch kunnen we tevreden terugkijken op deze dag. Dolce Vita wist de 2e plek te verdienen in het enkelspan. Filomena had vandaag iets meer moeite met haar ritme te vinden. En eindigde op de 3e plek. Ons tweespan is al een paar jaar samen een echt span. Dat lieten ze vandaag dan ook weer zien. En ze waren dan ook de winnaar van de rubriek. Tot slot was er nog een rubriek voor dames. Ilse heeft Dolce Vita gestart en eindigde wederom de 2e plaats. Al met al een mooie gezellige dag.

 


Hengstenkeuring N.M.P.R.S. 6 april

Category : algemeen nieuws

Vandaag was de jaarlijkse hengstenkeuring van het N.M.P.R.S. Voor de eerste keer op de prachtige locatie van de Nieuwe Heuvel te Lunteren. Wij hebben vandaag 3 hengsten aangeboden aan de jury. De 3 jarige Sieger van Stal Anja is voor 3 jaar gekeurd met een 2de premie. De tweede hengst die we aanboden  vandaag was Tinydots Jade Prince, deze hengst die onlangs bij het N.A.S.  o.v.v. is gekeurd, moest helaas genoegen nemen met een 3de premie.

Ook hadden we dit jaar Mithrill van Stal Anja meegenomen. Mithrill heeft ook vandaag weer een 1ste premie gekregen. Dit jaar staat Mithrill ter dekking bij de familie Leusink – Bosch te Doornspijk.


Stamboekopname Kenzo van Stal Valentino

Category : algemeen nieuws

Vandaag was er in Maren Kessel stamboekopname voor de shetlanders. Daar is Kenzo opgenomen in het stamboek. Kenzo meet 97 cm. Momenteel is Kenzo nog erg jeugdig, we hebben dan ook besloten dat hij  zich eerst nog verder mag gaan ontwikkelen in de wei. De bedoeling is dat hij  zal worden opgeleid voor het aangespannen werk. Waarschijnlijk word hij in 2020 voor het eerst uitgebracht in wedstrijdsport.


Sneeuw

Category : algemeen nieuws

Ook bij ons is de eerste sneeuw gevallen. De pony’s vinden het heerlijk.