Hengstenkeuring N.M.P.R.S. 6 april

Category : algemeen nieuws

Vandaag was de jaarlijkse hengstenkeuring van het N.M.P.R.S. Voor de eerste keer op de prachtige locatie van de Nieuwe Heuvel te Lunteren. Wij hebben vandaag 3 hengsten aangeboden aan de jury. De 3 jarige Sieger van Stal Anja is voor 3 jaar gekeurd met een 2de premie. De tweede hengst die we aanboden  vandaag was Tinydots Jade Prince, deze hengst die onlangs bij het N.A.S.  o.v.v. is gekeurd, moest helaas genoegen nemen met een 3de premie.

Ook hadden we dit jaar Mithrill van Stal Anja meegenomen. Mithrill heeft ook vandaag weer een 1ste premie gekregen. Dit jaar staat Mithrill ter dekking bij de familie Leusink – Bosch te Doornspijk.


Stamboekopname Kenzo van Stal Valentino

Category : algemeen nieuws

Vandaag was er in Maren Kessel stamboekopname voor de shetlanders. Daar is Kenzo opgenomen in het stamboek. Kenzo meet 97 cm. Momenteel is Kenzo nog erg jeugdig, we hebben dan ook besloten dat hij  zich eerst nog verder mag gaan ontwikkelen in de wei. De bedoeling is dat hij  zal worden opgeleid voor het aangespannen werk. Waarschijnlijk word hij in 2020 voor het eerst uitgebracht in wedstrijdsport.


Sneeuw

Category : algemeen nieuws

Ook bij ons is de eerste sneeuw gevallen. De pony’s vinden het heerlijk.

 


Darwin van stal Groenendaal Nederlands kampioen dekhengsten in tuig 2019

Category : algemeen nieuws

Sinds begin november zijn de 2 hengsten Darwin van stal Groenendaal van de familie Vermaas en Garant van de Mortel van de familie van Wanrooij bij ons op stal gekomen. Deze hengsten waren allebei opgegeven voor het Nederlands kampioenschap enkelspan voor dekhengsten. Dit werd gisteren verreden tijdens de shetlandhengstenkeuring in Mariënheem. Dat beide hengsten wel wat in hun mars hadden, hadden we thuis al wel gezien. Maar ze moeten het dan ook nog wel doen binnen in een hal met veel muziek en publiek. Darwin was nog onbeleerd toen hij bij ons kwam en heeft dus in de 11 weken dat hij is geweest veel moeten leren. Maar hij pakte het goed op en was zijn tijdelijke stalgenoot Garant toch meester. Darwin is de nieuwe kampioen dekhengsten in tuig met Ilse en Garant  mag zich samen met Jan dit jaar reservekampioen dekhengsten in het tuig noemen.


Fijne feestdagen

Category : algemeen nieuws

Wij willen iedereen fijne kerstdagen en een voorspoedig 2019 wensen.


Zo Cool van Stal Anja

Category : algemeen nieuws

Zo Cool van Anja

De hengst Zo Cool van Stal Anja. Is tijdens de keuring op 2 december van het Westfälisches Pferdestammbuch e.V. in Münster Handorf goedgekeurd. Deze kleine hengst van 84 cm met een super beweging, is in eigendom van Daniella Emmerich – Göfert.

Zo Cool van Stal Anja

Pedigree 
V. Fuzzy
V. Bayern's Falco
M. Nixe
V. Silver Plates Baccara Sampson
M. Zo Mooi van Stal Anja
M. Beauty van Stal Anja

Silver Plates Baccara Sampson

Category : algemeen nieuws

Silver Plates Baccara Sampson

Sinds begin november is de hengst Silver Plates Baccara Sampson bij ons op stal gekomen. We hopen dat we hier nog een paar mooie nakomelingen van mogen fokken.


Nieuwe website

Category : algemeen nieuws

Dolce Vita van stal Valentino

Het heeft even geduurd maar in samenwerking met AeWeb hebben we deze mooie website kunnen creëren. AeWeb hartelijk bedankt voor de fijne samenwerking!