Appaloosa Keuring

  • 0

Appaloosa Keuring

Category:algemeen nieuws

Nationale Merriekeuring N.A.S. 3 september 2022
Op deze zonnige en warme septemberdag werd wederom de NK op het mooie terrein van de Nieuwe Heuvel te Lunteren gehouden.
Het was voor ons een succesvolle dag. 6 pony’s laten zien en allen behaalden een eerste premie.

Read More

  • 0

Shetland keuring Maren Kessel

Category:algemeen nieuws

Dit jaar zijn wij naar de shetlandkeuring in Maren Kessel geweest. En niet zonder succes. Loriant van Stal Valentino is Kampioen ruinen 2022 geworden van Oost – Brabant.


  • 0

“corona” keuring NAS 4 september

Category:algemeen nieuws

 

Hieronder een leuk stukje wat gepubliceerd is in de Paardenkrant geschreven door Corine Schreuder

Ook de familie Jans, die tevreden kon terugkijken op de keuring met twee kampioenen, was niet echt blij met deze gang van zaken. “Voor
ons gevoel was deze keuring toch minder. Je komt in de ring en je kunt weer gaan. Niemand ziet heten er hangt dan ook geen sfeer. Je
mist ook echt de spanning van een kampioenskeuring. Hopelijk is alles volgend jaar weer gewoon. De jury heeft ze wel aangewezen als
kampioen, maar het is niet echt leuk op deze manier. Je mist het contact met de mensen”, aldus Jans. Stal Anja bovenaan
Bij de veulens in de minimaat werd hun Flamingo van Stal Anja (v. Silver Plates Baccara Sampson) beste veulen. Haar moeder, Elmuth, werd gepromoveerd tot modelmerrie. De inmiddels vijfjarige Rowanda van Stal Anja maakte het succes voor de fokkers uit Rijkevoort compleet.
De dochter van Mithrill van Stal Anja en modelmerrie Freedom van Stal Anja werd beste bij driejarige en oudere merries. “Dit maak je eigenlijk nooit mee”, vertelt Jans. “Ze is al jeugdkampioen geweest, en daarna werd ze als driejarige kampioen. Dat bleef ze vorig jaar
en nu dus weer.” Over verkopen kan de familie Jans kort zijn: “Als je je beste pony’s verkoopt, kom je in de fokkerij snel aan een eind. Rowanda is een heel mooie, maar ook lieve pony”, vervolgt de fokster.
“Haar naam is trouwens afgeleid van een heel mooie wandelroute in Oostenrijk. Voor volgend jaar is ze drachtig van Davinchi van het Koningsoord. Daar hebben bewust voor gekozen vanwege zijn sterke foklijn aan vaderskant. Het veulen van vorig jaar hebben we overigens wel verkocht.” Shetlandinvloed
Voor de Appaloosa-fokkerij zijn zes fokmerries aanwezig in Rijkevoort.
Deze worden soms gecombineerd met de Shetlandfokkerij, al kunnen daar alleen de luxe Shetlanders voor gebruikt worden. “Selectie is wel heel belangrijk voor ons en we hebben nu een heel stel leuke pony’s qua karakter en uitstraling. Met onze fokkerij is het toch wel moeilijk om op deze hoogte hengsten te vinden om dit niveau te handhaven of zelfs te verbeteren”, besluit Jans.


  • 0

Shetland premiekeuring Westerkwartier

Category:algemeen nieuws

 

Zoals al enkele jaren gaan de shetlanders naar de keuring in het westerkwartier. Zoals ook dit jaar. De drie ruinen Loriant, Kenzo en Look at Me behaalden alle 3 een mooie tweede premie. Kenzo liep op kop in zijn rubriek en Loriant stond mooi op een 2de plek achter de algemeen kampioen ruinen.

Florian heeft mee gedaan voor het eerst aan de rubriek jeugdige voorbrenger. Zelf hadden wij geen geschikte pony daarvoor en heeft hij van Jakob & Anna Marie Dijk Kimmy mogen lenen. Wat een plezier heeft hij gehad.


  • 0

Corona appaloosa keuring Lunteren 2020

Category:algemeen nieuws

Op zaterdag 5 september vond op de mooie locatie van de Nieuwe Heuvel te Lunteren de merriekeuring van het Appaloosa stamboek plaats. Dit alles in corona stijl. Dus geen plaatsingen en ook geen kampioenschappen, alleen primeringen.

Onze dag was ondanks dat toch heel succesvol. Het hengstveulen Colorado (vader Sierger)behaalde een 1ste premie. Zijn moeder de stermerrie Freedom behaalde ook wederom een 1ste premie. De ster preferente merrie Beauty ( vader Mythos ) behaalde eveneens een 1ste premie. Na deze 1ste premies voldoen deze merries nu aan het Model predicaat die sinds 1-1-2020 in het leven is geroepen.

Verder hebben wij voor de heer Killaars te Beesel, de merrie Dragons Mighty Suleika ( vader Mythos ) voorgesteld. Deze merrie kreeg een 1ste premie en werd dan ook ster verklaard. Hiermee voldoet de hengst Mythos nu ook aan het postuum Preferentschap.


  • 0

Alle veulentjes zijn inmiddels geboren

Category:algemeen nieuws

Alle veulens zijn inmiddels geboren. Wat lopen ze toch allemaal gezellig met elkaar in de wei. Elke dag hebben ze meerdere keren een gezellig speelkwartier. Zo mooi om dat te zien. De teller is geëindigd met 3 hengsten en 2 merries. Ook hebben we besloten dat we niet alle veulens houden. Mocht u interesse hebben in de veulens kijk dat bij ons op de website. Alle veulens hebben een eigen pagina. U kunt deze vinden onder de pagina Jeugd.

 


  • 0

De eerste veulentjes zijn geboren

Category:algemeen nieuws

Ook bij ons zijn de eerste veulentjes geboren. Een valkpanterbonte hengst van Elmuth x Silver plates baccara sampson.

Ook heeft Freedom een hengstveulen gegeven en is zwart few spot. Deze heeft als vader Sieger van stal Anja. Later deze week komt ook hier een foto van online.


  • 0

Dolce Vita & Filomena opnieuw Nederlands kampioen Tandem

Category:Uncategorized

Ook al is het alweer een paar weken geleden. Maar toch zijn we opnieuw trots op dit span. Filomena en Dolce vita willen echt samen werken. Ze waren dan in Tolbert begin november ook weer goed op dreef.

Dolce Vita nam de eerste plek in beslag met het enkelspan. Filomena had met Johny iets meer spanning en moest genoegen nemen met een tweede plaats. In het dubbelspan zijn ze weer als winnaar naar voren geroepen. En als mooie afsluiting van de dag Filomena en Dolce Vita opnieuw regerend kampioen Tandem.


  • 0

Foto’s NAS Keuring 2019

Category:Uncategorized

Alle pony’s stonden 1a in hun rubriek. Rowanda werd kampioen minimaat 3 jaar en ouder.


  • 0

Concoursrubrieken tijdens de premiekeuring van de Fokvereniging Midden – Betuwe

Category:algemeen nieuws

Tijdens de jaarlijkse premiekeuring van de Fokvereniging Midden – Betuwe in Heteren werden er ook weer diverse concoursrubrieken verreden. We hadden Dolce Vita & Filomena meegenomen. Johny heeft sinds lange tijd ook weer een keer een rubriek verreden en is samen met Filomena op de 2de plaats geëindigd. Dus voor haar zijn de eerste 9 punten weer binnen. Dolce Vita wist als eerste te eindigen en heeft alweer 10 punten achter haar naam staan.

De rubriek tweespan en de rubriek tandem wisten deze 2 geweldige pony’s die echt samen willen werken. Zich dan ook weer als winnaar opstellen ze werden voorgesteld door Ilse. Als laatste werd er nog een damesrubriek verreden. Dolce Vita heeft echt nogmaals haar best gedaan. Maar dat ze al haar kracht wel al had gegeven in voorgaande rubrieken wisten we. Ze mocht op de derde plaats opstellen. Ook daar zijn we tevreden mee. Samen met Ilse mocht ze nog wel de prijs in ontvangst nemen voor het schoonste geheel.


Archieven